Centres de Dia per a gent gran

Us oferim un servei d'acolliment diürn per a persones més grans de 65 anys que necessitin ajuda per fer les activitats funcionals de la vida diària o, per necessitats familiars, els calgui acompanyament i atenció durant el dia.

Treballem per potenciar la seva autonomia i el seu desenvolupament i per millorar la seva qualitat de vida mitjançant diferents activitats i tallers.

Aquest servei complementa l'atenció pròpia de l'entorn familiar i té com a objectiu afavorir la recuperació i el manteniment de l'autonomia personal i social, mantenir la persona en el seu entorn personal i familiar i proporcionar suport a les famílies.

Constitueix una alternativa a l'internament residencial de la persona gran i pot ser un servei de caràcter temporal o permanent.

L'horari d'assistència al Centre és flexible i s'adapta a les necessitats personals i familiars de la persona usuària.


Informació

Podeu trucar directament als centres per concertar visita o us podeu adreçar al treballador social
de referència, que us informarà del nostre funcionament.

informacio(ELIMINAR)@fundaciovilaniu.cat
Telèfon: 977 60 96 17

Adreces i telèfons dels centres:

Equip de Professionals

L’equip del Centre de Dia per a la gent gran el formen professionals preparats per poder garantir una atenció de qualitat i adaptada a allò que la gent gran del territori i les seves famílies necessiten.

Està format per un equip gerocultor, auxiliars de geriatria, fisioterapeuta, animador/a sociocultural, infermer/a, treballador/a social i direcció tècnica.

Serveis que us oferim

Es tracta d'un servei totalment flexible i fet a mida; per tant, la persona usuària pot fer-ne ús en la franja horària que desitgi: cada dia, dies alterns, matins, tardes, dinars...

 • Acolliment i convivència
 • Seguiment i prevenció de les alteracions de la salut
 • Sessions de manteniment físic i funcional - rehabilitació
 • Tallers de memòria
 • Sessions d'estimulació
 • Activitats de lleure i espais de dinamització sociocultural
 • Suport personal, social i familiar
 • Dieta equilibrada i personalitzada al Centre (dinar, berenar i/o sopar)
 • Higiene personal - dutxa
 • Serveis complementaris a domicili (suport i atenció personal, acompanyaments i neteja de la llar mitjançant el SAD "a Casa")
 • Servei de podologia
 • Servei de perruqueria
 • Transport adaptat propi

Tarifes i preus 2014

1-2 dies a la setmana (preu per dia) 35,79€
3-4 dies a la setmana (preu per dia) 31,73€
5 dies a la setmana (preu per dia) 30,42€
Matins amb dinar (de 8:30h a 15h) 22,36€
Matins sense dinar (de 8:30h a 13h) 17,96€
Tardes amb dinar (de 13h a 18:30h) 16,41€
Tardes sense dinar (de 15h a 18:30h) 12,01€
Sessions de manteniment /fisioteràpia   8,38€
Tallers estimulació   8,38€
Servei de dinar (preu àpat diari)   6,69€
Servei de podologia (servei extern) 15 €
Servei de perruqueria (servei extern) Segons servei

L’usuari pot assistir al Centre de Dia en la franja horària que desitgi. (Consulteu les diverses possibilitats ja que n’hi ha un bon ventall).

Origen dels Centres de Dia

Actualment la Fundació Vilaniu gestiona tres Centres de Dia per a gent gran. El Centre de Dia de Vila-rodona va sorgir per iniciativa de l'Ajuntament, que van detectar la necessitat d'aquest servei entre la seva població gran i les respectives famílies. Per aquest motiu i amb l'objectiu de donar una resposta adequada a aquesta necessitat, van oferir a la Fundació Vilaniu que gestionés el servei.

El Centre de Dia de Vila-rodona, a la zona de l'Alt Camp Est, fa sis anys que funciona i els seus usuaris provenen del municipi de Vila-rodona, però també de nombrosos pobles del voltant com Aiguamúrcia, Nulles, Bràfim, Vilabella, Alió, Masllorenç, les Pobles, la Juncosa de Montmell, el Pla de Santa Maria i el Pont d'Armentera.

El Centre de Dia de l'Alt Camp, ubicat a Valls, al mateix lloc que la Residència Alt Camp, va passar a formar part de la Fundació Vilaniu fa aproximadament dos anys. Els seus usuaris provenen, majoritàriament, del municipi de Valls.

El Centre de Dia d'Alcover, que durant onze anys ha ofert els seus serveis a les persones grans d'Alcover i rodalies, és gestionat conjuntament per l'Àrea Bàsica de Salut de l'Alt Camp Oest (ABS) i per la Fundació Vilaniu.

Fins al mes de juliol de l'any 2016, en que es tanca el Centre de Dia de Montblanc, Fundació Vilaniu va gestionar-ho, era un  Centre de Dia que també havia sorgit per iniciativa de l'Ajuntament.

Pujar