← Altres notícies RSS

13/01/2017

Conveni de col.laboració de la Fundació Vilaniu amb TarracoSalut

La Fundació Vilaniu desenvolupa el projecte "Atenció Integral a persones amb malalties avançades" a la província de Tarragona, donant cobertura a les comarques de l'Alt Camp, la Conca de Barberà i el Tarragonès. Es tracta d'un programa finançat per l'Obra Social «la Caixa».

Aquest Programa, emmarcat en l'Estratègia de Cures Pal·liatives del Sistema Nacional de Salut, considera la participació de voluntaris un principi bàsic dins del model d'atenció integral en cures pal·liatives. Per donar més impuls a l'acció del voluntariat,  la Fundació Vilaniu acaba de signar un conveni de col·laboració amb l'entitat de voluntariat TarracoSalut, que garantirà l'acompanyament del voluntariat a persones amb malalties avançades en l'àmbit domiciliari a la comarca del Tarragonès.

En l'actualitat hi ha 42 Equips d'Atenció Psicosocial (EAPS) distribuïts per tota Espanya, oferint atenció psicològica, emocional, social i espiritual a persones amb malalties avançades i els seus familiars. Dins les línies d'intervenció, el voluntariat desenvolupa un rol d'acompanyament, afegint valors humans i complementant l'atenció al final de la vida.

El Dr. Domènech, Director de l'EAPS Fundació Vilaniu i l' Elisabet Pedret, presidenta de TarracoSalut