← Altres notícies RSS

10/11/2021

La Fundació "la Caixa" i Caixabank col·laboren amb Vilaniu per impulsar el programa "Reprenem la Marxa" a la Residència Alt Camp per una vida més activa de les àvies i avis després de la Covid-19

CaixaBank, a través d'una aportació econòmica de la Fundació "la Caixa", ha mostrat el seu suport a la Fundació Vilaniu per a l'Atenció a la Dependència impulsarà, el nou programa "Reprenem la marxa" per fomentar una vida més activa i plena dels avis i àvies de la Residència Alt Camp de Valls. El director d'Institucions a Tarragona de Caixabank, Alexis Gomez, i la directora de Vilaniu, Noemí Nieto, acompanyada de la directora de la residència, Natàlia Rovira, han signat avui l'acord que inclou una col·laboració de 10.000 euros de la Fundació "la Caixa" a través de CaixaBank.
 

El projecte s'implementa després de l'aixecament progressiu de les restriccions als centres geriàtrics per la pandèmia de la Covid-19, mesures de seguretat i de salut  per protegir els residents però que també han generat una davallada del seu benestar físic, emocional i anímic. El tancament dels centres a les visites dels familiars o voluntariat, els períodes de confinament o les etapes en les que els avis s'han hagut d'aïllar a les habitacions per la seva seguretat d'acord amb els protocols de salut, han alterat el seu dia a dia, una situació que ha comportat un envelliment més ràpid i l'avanç en certes malalties i discapacitats.

Per aquest motiu, amb la recuperació progressiva de la normalitat i la millora generalitzada dels indicadors sanitaris, el programa "Reprenem la marxa" té com objectiu fomentar una vida més activa i plena dels 91 avis de la Residència Alt Camp amb activitats destinades a recuperar funcionalitat, mobilitat i benestar emocional i personal. D'aquesta manera, les activitats potenciaran la mobilitat física dels residents per diferents espais del centre per dotar de més autonomia als avis i es fomentaran tallers i activitats d'estimulació cognitiva. A més, es vol recuperar i enfortir la xarxa social del resident amb la participació de famílies, cuidadors i voluntariat.

D'aquesta manera, el projecte tindrà un caràcter integral i comptarà amb la participació de l'equip georocultor de la residència, fisioterapeutes, terapeutes ocupacionals, educadors socials, els grups de voluntariat de Vilaniu i de "la Caixa" així com les mateixes famílies. La Residència Alt Camp ha adequat espais i s'ha equipat amb nou material de gimnàs per a les activitats de mobilitat. A la vegada, s'ha previst posar en marxa a partir del desembre un grup de teràpia específic per contribuir recuperar l'emotivitat i afectivitat dels avis amb el suport d'animals de companyia, un projecte que es desenvoluparà tant a les residències Alt Camp com Monserrat Cuadrada.

Fundació Vilaniu per l'Atenció a la Dependència, constituïda l'any 2008 per mandat de l'Ajuntament de Valls, impulsa serveis socials i sociosanitaris a les comarques de l'Alt Camp i la Conca de Barberà. Vilaniu gestiona les residències Alt Camp i Monserrat Cuadrada de Valls i diferents centres de dia i serveis d'atenció domiciliària a les dues comarques. Fundació Vilaniu té com objectiu el desenvolupament d'una xarxa de serveis socials públics de qualitat enfocada a donar resposta a les necessitats d'autonomia personal i atenció a la dependència de la gent gran i de les persones amb qualsevol tipus de discapacitat.

Gràcies a la seva capil·laritat territorial, la xarxa d'oficines de CaixaBank pot fer costat a la Fundació "la Caixa" en la seva labor social, detectant necessitats d'entitats socials locals i canalitzant una part del pressupost de la Fundació. El 2020, el 89% de les oficines del banc van donar suport a algun projecte social. La col·laboració entre totes dues institucions fa possible que milers de petites i mitjanes entitats socials solidàries puguin accedir a ajudes econòmiques per tirar endavant els seus programes.