← Altres notícies RSS

27/06/2019

Un estiu sense UFFF

Aquest matí s'ha presentat el Pla d'Estiu 2019, que aquest any compta amb una campanya informativa per prevenir els efectes de la calor. Aquesta campanya està pensada especialment per a la població més sensible i fràgil, buscant donar a conèixer de manera clara quines mesures s'han de prendre.

Amb l'arribada de l'estiu els dies s'allarguen i ve de gust sortir de casa i aprofitar el temps de lleure per fer activitats a l'aire lliure. D'una banda, tot i que l'estiu és una bona època per incorporar hàbits de vida saludable al nostre dia a dia, com ara fer activitat física o seguir una alimentació saludable, és, alhora, l'estació que més propicia els excessos. D'altra banda, la calor, el sol i l'aigua ens poden jugar males passades si no apliquem mesures de protecció per garantir la nostra seguretat.

El Pla D'Estiu 2019 s'adreça a minimitzar els efectes negatius de les onades de calor sobre la salut de la població, especialment dels grups més vulnerables i a conscienciar de la importància d'hidratar-se bé per evitar els cops de calor.

Durant el mes de juliol, es distribuiran als centres sanitaris cartells informatius i vanos que contenen els missatges claus relacionats amb la salut. Tot seguit us facilitem petites recomanacions extretes del web Canal Salut, on podeu trobar molta més informació.

Recordeu

  • Gaudir del sol i de l'aigua són activitats divertides i saludables, sempre i quan apliquem mesures de protecció per garantir la nostra seguretat.

  • A l'estiu augmenta el risc de picades d'insectes i altres artròpodes com les paparres. És important prevenir-les i saber com tractar-les en cas que es produeixin. A la platja, cal anar en compte amb les meduses, que hi poden arribar en funció dels corrents marins. En passejar per la muntanya, s'ha de vigilar amb els escurçons.

  • Si es marxa de viatge, cal informar-se bé de les característiques del país de destí i de les mesures que s'han prendre per gaudir de l'experiència amb bona salut, com ara l'obligació o la necessitat de vacunar-se o medicar-se prèviament per a la prevenció de determinades malalties. Es pot trucar al 061 CatSalut Respon i/o programar una visita a un dels centres de vacunació internacional de Catalunya. És important fer-ho amb temps, ja que algunes de les mesures han de prendre's amb prou antelació i, a més, a l'estiu hi ha aglomeracions en els serveis.

  • Gaudir de l'estiu no vol dir caure en excessos. L'increment del temps de lleure i la proliferació de festes i celebracions no és excusa per beure alcohol o consumir drogues. També cal evitar l'abús dels aliments fregits, característics dels barets de platja, o del menjar ràpid.

  • Els dies de vacances són una bona oportunitat per desconnectar del mòbil, l'ordinador i la tauleta. Aprendre a utilitzar les noves tecnologies amb responsabilitat i mesura comporta molts beneficis.