← Altres notícies RSS

23/05/2024

El Doctor Antoni Beltran presentarà a Valls el seu llibre "Ensenya'm la llengua" que reivindica l'ús del català en l'àmbit de la salut

El proper dijous 30 de maig a la Biblioteca Carles Cardó en un acte organitzat pel Pius Hospital, la plataforma Valls per la Llengua i l’Editorial Gavarres

El Pius Hospital i l'Editorial Gavarres, amb la col·laboració de la plataforma Valls per la Llengua, organitzen conjuntament l'acte de presentació a Valls del llibre "Ensenya'm la llengua" del doctor Antoni Beltran. La presentació se celebrarà a la sala d'actes de la Biblioteca Carles Cardó de Valls el dijous 30 de maig a les 19h i comptarà amb la participació del metge. Beltran reivindica l'ús del català en l'àmbit sanitari i presenta el seu llibre com una eina per recuperar un vocabulari popular i col·loquial relacionat amb la salut i les malalties que fins fa pocs anys era viu, explícit i completament natural, però que ara s'està perdent.

En el pròleg d'"Ensenya'm la llengua", l'escriptor Màrius Serra destaca que "aquesta és una obra única i molt oportuna, sobretot en un moment en què s'incorporen al nostre estressat sistema sanitari molts professionals que no tenen el català com a llengua materna i que es poden trobar amb pacients que expressen els seus mals amb paraules de baixa freqüència d'aparició en els escrits mèdics que coneixen". A l'acte de presentació, Antoni Beltran estarà acompanyat per Anton Cartanyà, en l'actualitat metge jubilat però que durant molts anys ha estat doctor al Pius Hospital de Valls.

Antoni Beltran (Matadepera, 1955) és Llicenciat en Medicina per la Universitat Autònoma de Barcelona (Hospital de Sant Pau), especialista en Medicina Interna i en Medicina Familiar Comunitària, va ser metge internista a l'Hospital Sant Joan de Reus i també metge de capçalera a la comarca de l'Alt Camp, en concret a les localitats de Puigpelat i Alió. Des de fa més de tres dècades exerceix de metge d'atenció primària com a geriatre a Sant Feliu de Guíxols.

Beltran va rebre l'any 2022 el Premi Bonastruc ça Porta a la trajectòria professional mèdica, atorgat pel Col·legi Oficial de Metges de Girona. Complementàriament a l'activitat professional, en el marc de l'Espai del Metge Rural, ha pres la iniciativa de recuperar i ordenar el vocabulari popular referit amb la salut.