Notícies

21/02/2024

El Pius Hospital i la Fundació Ciutat de Valls convoquen el XII Premi Teresa Gatell i Vallvé d'Atenció a les Persones

La Fundació Ciutat de Valls i el Pius Hospital de Valls convoquen la dotzena edició del Premi Teresa Gatell i Vallvé d'Atenció a les Persones que, dotat amb 2.000 euros, reconeix anualment la tasca d'entitats, associacions o persones a títol individual que s'hagin distingit en tasques d'assistència així com als treballs d'innovació i recerca que s'hagin realitzat en el camp de la infermeria. Els treballs, experiències i iniciatives que vulguin optar al premi s'hauran de presentar abans de l'1 d'abril i el guardó es lliurarà el proper dissabte 1 de juny en el marc de la gala de la Nit de Premis de Valls.

Més informació "El Pius Hospital i la Fundació Ciutat de Valls convoquen el XII Premi Teresa Gatell i Vallvé d'Atenció a les Persones"

22/01/2024

El Pius Hospital completa la renovació integral de totes les habitacions de la quarta planta, més confortables i acollidores

El Pius Hospital de Valls ha completat la renovació i modernització de la totalitat de les 16 habitacions de la quarta planta del centre sanitari, en una reforma iniciada l'any 2022 i que, després d'una inversió de més de 150.000 euros, ha permès que la majoria de les estances siguin ara individuals. La reforma ha estat integral i, a més de modernitzar els equipaments per facilitar la tasca del personal sanitari, l'objectiu principal ha estat també millorar les habitacions per fer-les més acollidores i confortables per a les persones ingressades i les seves famílies.

Més informació "El Pius Hospital completa la renovació integral de totes les habitacions de la quarta planta, més confortables i acollidores"

15/01/2024

Aliança estratègica entre l'Institut Català de la Salut, Gestió i Prestació de Serveis de Salut i el Pius Hospital per millorar l'assistència sanitària al Camp de Tarragona

La Gerència Territorial Camp de Tarragona de l'Institut Català de la Salut (ICS), Gestió i Prestació de Serveis de Salut (GIPSS) i Gestió Pius Hospital de Valls han signat un conveni marc d'aliança estratègica amb l'objectiu de reforçar la prestació de serveis d'assistència sanitària a la Regió Sanitària Camp de Tarragona. Aquest acord, en línia amb el Pla de salut de Catalunya, permet millorar l'atenció mèdica i racionalitzar l'ús dels recursos disponibles al territori.

Més informació "Aliança estratègica entre l'Institut Català de la Salut, Gestió i Prestació de Serveis de Salut i el Pius Hospital per millorar l'assistència sanitària al Camp de Tarragona"

12/01/2024

Portes Obertes Virtuals: conèixer el procés del part a l'Hospital de Valls

El Pius Hospital de Valls ha programat per al 2 de febrer la propera sessió de portes obertes virtuals per conèixer com treballem per un part i naixement respectats.

Us explicarem la nostra línia d'atenció al part i coneixereu les nostres sales, els seus recursos i molts aspectes del procés del part i naixement.

Horari 2 de febrer:

> Procés del part, de 16h a 17.30h.
> Alletament matern, de 17.45h a 18.15h

Més informació "Portes Obertes Virtuals: conèixer el procés del part a l'Hospital de Valls"

19/10/2023

El Pius Hospital de Valls, distingit amb els prestigiosos premis BSH d'excel·lència sanitària

El Pius Hospital de Valls ha estat reconegut entre els millors centres sanitaris a l'Estat espanyol en el marc dels prestigiosos Premis BSH - Best Spanish Hospital Awards que concedeix anualment Higia Benchmarking, consultora especialitzada en l'anàlisi d'indicadors de gestió i atenció sanitària. En concret, els premis han reconegut la qualitat del servei de l'àrea de processos materno-infantils integrat pel Servei de Ginecologia i Obstetrícia i els equips de llevadores de la unitat de parts i de l'àmbit quirúrgic del centre sanitari vallenc.

Més informació "El Pius Hospital de Valls, distingit amb els prestigiosos premis BSH d'excel·lència sanitària"

14/09/2023

El Pius Hospital i el GTP commemoren el Dia Mundial de l'Alzheimer amb una lectura dramatitzada

Coincidint amb la commemoració del Dia Mundial de l'Alzheimer, el claustre del Pius Hospital acollirà, el proper dijous dia 21 de setembre a les 18h, una lectura dramatitzada a càrrec del Grup del Teatre Principal del text "Abans que arribi l'alemany", obra de Marta Barceló. L'acte és obert a tots els professionals del centre així com al conjunt de la ciutadania i amb aquesta lectura el GTP vol contribuir com entitat cultural de la ciutat de Valls en el coneixement i sensibilització al voltant de la malaltia de l'alzheimer. 

Més informació "El Pius Hospital i el GTP commemoren el Dia Mundial de l'Alzheimer amb una lectura dramatitzada"

12/09/2023

Portes Obertes Virtuals: conèixer el procés del part a l'Hospital de Valls

El Pius Hospital de Valls ha programat per als propers mesos les sessions de portes obertes virtuals per conèixer com treballem per un part i naixement respectats.

Us explicarem la nostra línia d'atenció al part i coneixereu les nostres sales, els seus recursos i molts aspectes del procés del part i naixement.

Us esperem a les sessions virtuals programades: 3 d'octubre, 7 de novembre i 1 de desembre

Horari:

Primera procés del part, de 16h a 17.30h.
Clausura alletament matern, de 17.45h a 18.15h

Més informació "Portes Obertes Virtuals: conèixer el procés del part a l'Hospital de Valls"

12/06/2023

El Pius Hospital participa del programa "Euromelanoma" per a la detecció precoç de càncer de pell

El Pius Hospital de Valls s'ha adherit a la campanya "Euromelanoma 2023" que se celebra a tot Europa. Entre les diferents iniciatives del projecte, destaca la campanya d'exploracions a la ciutadania en la que dermatòlegs atendran de manera presencial i altruista a pacients per a la verificació de la seva pell.

Més informació "El Pius Hospital participa del programa "Euromelanoma" per a la detecció precoç de càncer de pell"

04/06/2023

Reconeixement a les colles Joves i Vella amb el Premi Teresa Gatell d'Atenció a les Persones

Les dues colles castelleres de Valls han estat distingides amb l'XIè Premi Teresa Gatell d'Atenció a les Persones que otorga el Pius Hospital i la Fundació Ciutat de Valls. El president del Consell d'Administració del Pius, Martí Barberà, i la gerent del centre sanitari, Noemí Nieto, van lliurar el guardó als responsables de la Colla Joves i de la Colla Vella en el marc de la celebració de la 40a edició de la Nit de Premis de Valls que es va celebrar al Centre Cultural Municipal.

Més informació "Reconeixement a les colles Joves i Vella amb el Premi Teresa Gatell d'Atenció a les Persones"

01/06/2023

El Servei d'Urologia del Pius Hospital de Valls implanta un nou tractament amb làser que permet intervencions de pròstata mínimament invasives

El servei d'Urologia del Pius Hospital ha incorporat recentment un làser d'Holmi d'alta potència que ha permès donar un salt qualitatiu en el tractament dels pacients que pateixen hiperplàsia benigna de la pròstata (HBP), en un nou procediment quirúrgic que s'ha implantat en el marc del conveni de col·laboració que manté el centre sanitari vallenc amb l'Hospital Joan XXIII de Tarragona. La hiperplàsia o engrandiment de la pròstata té una alta incidència entre la població, especialment entre els pacients de més edat, i presenta uns símptomes molt molestos que afecten la vida personal, laboral i social.

Més informació "El Servei d'Urologia del Pius Hospital de Valls implanta un nou tractament amb làser que permet intervencions de pròstata mínimament invasives"