← Altres notícies RSS

07/05/2021

La Fundació Vilaniu estrena l'equipament del nou Centre de Dia Alt Camp de Valls

La Fundació Vilaniu per a l'Atenció a la Dependència ha inaugurat el nou Centre de Dia Alt Camp per a la gent gran, un nou equipament ampli i funcional amb capacitat per a 45 persones usuàries. L'acte d'inauguració ha comptat amb la participació de la secretaria general d'Afers Socials i Famílies de la Generalitat, Marta Cassany, l'alcaldessa de Valls, Dolors Farré, el president de Vilaniu, Jordi Cartanyà, la directora de la Fundació, Noemí Nieto i tot l'equip de professionals del servei.

A més d'aquest acte, durant els propers dies, la Fundació Vilaniu ha organitzat sessions i jornades de portes obertes per a les famílies de les àvies i avis, veïns del barri de Pisos de Clols on obre portes el nou equipament, autoritats d'ajuntaments de la comarca i responsables dels diferents serveis públics d'atenció social, així com entitats del tercer sector.

El nou centre de dia està ubicat a les instal·lacions de l'antiga seu de la Fundació Ginac al barri dels Pisos de Clols de Valls i entrarà en funcionament al llarg de la setmana vinent, després d'una inversió de 500.000 euros que ha permès remodelar totalment l'equipament i adaptar-lo a les necessitats del servei i l'atenció a la gent gran. Té capacitat per atendre a 45 àvies i avis i d'aquesta manera la Fundació Vilaniu amplia la capacitat de persones usuàries que podran ser ateses.

Més còmode i segur per a la gent gran i familiars
La col·laboració amb la Fundació Ginac ha fet possible el trasllat del centre de dia a l'antiga seu de l'entitat al barri dels Pisos de Clols. El nou espai compta amb totes les mesures de prevenció de la Covid-19 establertes per aquest tipus de serveis. En concret, l'equipament té circuïts d'accés diferenciats per a persones usuàries, familiars i treballadors així com per a l'entrada de materials i mercaderies. A més, el nou espai a les instal·lacions dels Pisos de Clols destaquen per la seva amplitud ja que compten amb més de 400 metres quadrats construïts. Això permetrà garantir completament les distàncies de seguretat, així com mantenir els grups de convivència entre les persones usuàries durant la realització de tallers i activitats.

L'equipament disposa d'una gran sala lluminosa amb vistes a l'exterior i també amb una zona de jardí exterior, mentre que a l'interior hi haurà espai també per als diferents serveis que s'ofereixen a les persones usuàries. A més, en el nou emplaçament, el centre de dia compta amb una sala de visites, de tal manera que el servei també guanya en comoditat i intimitat per a les famílies. Precisament, l'empresa Lear Corporation ha col·laborat amb la posta en marxa de l'equipament aportant la major part del mobiliari de la sala de visites.

Sol·licitud de places

Vilaniu amplia amb aquest nou centre de dia la capacitat fins a 45 places i augmenta així la seva capacitat en relació a les 32 de les instal·lacions que fins ara tenia als baixos de la Residència Alt Camp. Aquest servei d'atenció diürn per a persones més grans de 65 anys obre de 8.30h a 20.30h, en un horari d'assistència flexible i fet a mida a les necessitats personals i familiars de cada usuari. A més, es planteja en el futur la possibilitat que el centre de dia pugui obrir també els caps de setmana.

El servei és una alternativa completa a l'internament en una residència i permet donar suport a les famílies i també a la persona gran que pot mantenir així el seu entorn i espai de convivència. A més, cal destacar la possibilitat de combinar els serveis del centre de dia amb els d'assistència domiciliària per donar suport i oferir una atenció més global.

Al centre de dia s'afavoreix l'autonomia i el desenvolupament de las gent gran que necessita ajuda per fer les activitats funcionals de la vida diària i a la vegada es potencia la seva autonomia per millorar la qualitat de vida mitjançant diferents activitats i tallers. En aquest sentit, el centre de dia compta amb equip gerocultor, auxiliar de geriatria, fisioterapeuta, animadora sociocultural, personal d'infermeria, treballadora social i direcció.

A més del seguiment de la salut, la cura de les persones usuàries o serveis diversos com els de podologia o perruqueria, al centre de dia es realitzen també activitats diverses com sessions d'estimulació, de manteniment físic i funcional, tallers de memòria o dinamització sociocultural, entre d'altres. El servei proporciona suport a les famílies i per això mateix l'horari és totalment flexible i adaptat. Per tant, se'n pot fer us en la franja horària que es desitgi així com del servei d'àpats - amb una dieta equilibrada i personalitzada - bé sigui per a dinar, berenar i/o sopar.

Per a més informació o sol·licitar acollir-se a les noves places del centre de dia, les famílies es poden adreçar al telèfon 977 78 01 55 o bé al mail cddia_altcamp@fundaciovilaniu.cat.