← Altres notícies RSS

18/03/2021

Arrenca a la Residència Alt Camp la campanya de lliurament de calçots als centres de gent gran de Catalunya

El vicepresident de la Indicació Geogràfica Protegida Calçot de Valls, Dalmaci Clofent, ha lliurat a la directora de la Residència Alt Camp, Natàlia Rovira, prop de 250 calçots per als residents i professionals del centre. D'aquesta manera començava a Valls la iniciativa impulsada per la IGP i la Generalitat que s'estendrà a 135 residències de gent gran del Camp de Tarragona i de Lleida que aquests dies estan rebent més de 150.000 calçots.

A l'acte hi han pres part també l'alcaldessa de Valls, Dolors Farré, el delegat del govern de la Generalitat a Tarragona, Òscar Peris, el president de la Fundació Vilaniu, Jordi Cartanyà, i el director dels Serveis Territorials d'Agricultura, Àngel Xifré. La iniciativa compta amb el suport dels departaments d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, el de Salut i també el d'Afers Socials i Famílies.

L'acció, que té per lema "Gràcies des de Valls" beneficiarà prop de 15.000 persones. Juntament amb els calçots es facilitaran un parell de propostes de receptes, de fàcil preparació en l'entorn de les residències de gent gran, Calçots al forn i Crema de calçots. L'objectiu d'aquest obsequi és agrair als equips de professionals de les residències i en especial a les persones grans que hi viuen (un total de 14.799 persones, entre treballadores i residents) l'esforç i la capacitat per superar dia a dia aquest període tant complex i difícil, a través de l'hortalissa més representativa del territori, el calçot.

Les hortalisses són aliments de gran riquesa nutricional, en especial de fibra i vitamines i minerals. A més els calçots són hortalisses de proximitat, molt estacionals i ara, de plena temporada. Iniciatives com aquesta es consideren molt valuoses per promoure el consum de fruita de qualitat, estacional i de proximitat entre diferents sectors de la població.

La  iniciativa "Gracies des de... " s'emmarca en la celebració de L'any Internacional de les Fruites i  Verdures, que impulsa l'Organització de les Nacions Unides per a l'Alimentació i l'Agricultura (FAO) aquest 2021. La previsió és que es vagi repetint arreu del territori amb la participació de diferents explotacions agràries locals, productes de temporada (fruita i verdura) i les residències de gent gran d'arreu de Catalunya.