← Altres notícies RSS

26/02/2021

El Centre de Dia de Valls comptarà amb un nou equipament més ampli i funcional que podrà atendre a més persones grans

El Centre de Dia per a la gent gran de Valls es traslladarà a un nou equipament aquesta primavera, més funcional, ampli i amb capacitat també per a més persones usuàries. La Fundació Vilaniu per a l'Atenció a la Dependència ha iniciat les obres d'adequació de les instal·lacions de l'antiga seu de la Fundació Ginac situades al barri dels Pisos de Clols de Valls per convertir-les en el nou Centre de Dia, després de les obres de remodelació total que s'hi estan efectuant.

El Centre de Dia, que obrirà portes entre finals de març i principis d'abril, ampliarà el nombre de places ja que tindrà capacitat per atendre a 40 persones, un 25% més que en les actuals instal·lacions situades als baixos de la Residència Alt Camp. Així, amb el trasllat al nou equipament dels Pisos de Clols, la Fundació Vilaniu amplia la capacitat de persones usuàries que podran ser ateses i a la vegada es diferencien físicament de manera definitiva els serveis del centre de dia dels propis de la residència geriàtrica. En aquest sentit, la ubicació fins ara a la Residència Alt Camp no era la més òptima i així, per exemple, durant la pandèmia el centre de dia ha hagut de romandre tancat per les restriccions aplicades a les residències de gent gran per prevenir la Covid-19.

Més còmode i segur per a la gent gran i familiars
La col·laboració amb la Fundació Ginac ha fet possible el trasllat del centre de dia a l'antiga seu de l'entitat al barri dels Pisos de Clols. El nou espai comptarà amb totes les mesures de prevenció de la Covid-19 establertes per aquest tipus de serveis. En concret, l'equipament permetrà circuïts d'accés diferenciats per a persones usuàries, familiars i treballadors així com per a l'entrada de materials i mercaderies. A més, el nou espai a les instal·lacions dels Pisos de Clols destaquen per la seva amplitud ja que compten amb més de 400 metres quadrats construïts. Això permetrà garantir completament les distàncies de seguretat , així com mantenir els grups de convivència entre les persones usuàries durant la realització de tallers i activitats.

En total, la Fundació Vilaniu invertirà 500.000 euros per adaptar completament l'edifici a la normativa de centres de dia. L'equipament comptarà amb una gran sala lluminosa amb vistes a l'exterior i també amb una espaiosa sala de visites, de tal manera que el nou servei guanyarà en comoditat i intimitat per a les famílies. En el nou emplaçament, el centre de dia comptarà amb una zona de jardí exterior, mentre que a l'interior hi haurà espai també per als diferents serveis que s'ofereixen a les persones usuàries. També hi haurà servei de transport adaptat, però a més la seva situació als Pisos de Clols està ben connectada amb l'autobús urbà de Valls.

Sol·licitud de places
Amb el nou centre de dia, Vilaniu ampliarà les places de les 32 actuals a 40. Aquest servei d'atenció diürn per a persones més grans de 65 anys obre de 8.30h a 20.30h, en un horari d'assistència flexible i fet a mida a les necessitats personals i familiars de cada usuari. A més, es planteja en el futur la possibilitat que el centre de dia pugui obrir també els caps de setmana.

El servei és una alternativa completa a l'internament en una residència i permet donar suport a les famílies i també a la persona gran que pot mantenir així el seu entorn i espai de convivència. A més, cal destacar la possibilitat de combinar els serveis del centre de dia amb els d'assistència domiciliària per donar suport i oferir una atenció més global.

Al centre de dia s'afavoreix l'autonomia i el desenvolupament de las gent gran que necessita ajuda per fer les activitats funcionals de la vida diària i a la vegada es potencia la seva autonomia per millorar la qualitat de vida mitjançant diferents activitats i tallers. En aquest sentit, el centre de dia compta amb equip gerocultor, auxiliar de geriatria, fisioterapeuta, animadora sociocultural, personal d'infermeria, treballadora social i direcció.

A més del seguiment de la salut, la cura de les persones usuàries o serveis diversos com els de podologia o perruqueria, al centre de dia es realitzen també activitats diverses com sessions d'estimulació, de manteniment físic i funcional, tallers de memòria o dinamització sociocultural, entre d'altres. El servei proporciona suport a les famílies i per això mateix l'horari és totalment flexible i adaptat. Per tant, se'n pot fer us en la franja horària que es desitgi així com del servei d'àpats - amb una dieta equilibrada i personalitzada - bé sigui per a dinar, berenar i/o sopar.

Per a més informació o sol·licitar acollir-se a les noves places del centre de dia, les famílies es poden adreçar al telèfon 977 600 292 o bé al mail cddia_altcamp@fundaciovilaniu.cat .