← Altres notícies RSS

12/01/2021

La vacunació al personal sanitari de l'Alt Camp i la Conca es realitza des del Pius Hospital

Aquest dimarts 12 de gener s'ha iniciat el procés de vacunació contra la Covid-19 als més de 600 professionals sanitaris de les comarques de l'Alt Camp i la Conca de Barberà. S'espera completar el procès aquesta mateixa setmana o a principis de la setmana vinent en un dispositiu ubicat al Pius que s'ha desplegat de manera conjunta amb la Gerència Territorial de l'ICS de Tarragona i l'Hospital de Valls.

Totes les vacunes s'administraran al Pius en un nou espai que s'ha habilitat i que a la vegada és independent de la part principal del complex sanitari. D'aquesta manera, s'evita qualsevol alteració en els serveis de salut a la població que presta l'Hospital que continuaran funcionant amb plena normalitat. Un equip d'infermeria específic format per personal d'atenció primària i del mateix Pius s'encarregaran de la vacunació en torns de matí i tarda. Al Pius Hospital, a més del personal del centre sanitari vallenc, també s'hi podran vacunar els professionals de tots els centres d'atenció primària de l'Institut Català de Salut a l'Alt Camp i la Conca de Barberà, així com de l'Àrea Bàsica de Salut d'Alcover.

La vacunació unificada del personal de salut de les dues comarques a l'Hospital de Valls permetrà agilitzar el procés. En aquest sentit, s'ha posat a disposició de tots els professionals un formulari de cita prèvia per escollir dia i hora per rebre la vacuna. El dispositiu coordinat amb la Regió Sanitària preveu que la segona dosi de la vacuna contra la Covid-19, que s'administrarà d'aquí a 21 dies, també s'efectuï des del Pius Hospital.

L'administració de la vacuna als professionals de salut forma part de la primera fase del pla de vacunació de la Generalitat. La vacunació del personal sanitari és un pilar bàsic de l'estratègia per fer front a la pandèmia ja que aquest col·lectiu té un paper essencial en el manteniment de l'assistència sanitària a la població i la lluita contra la Covid-19. En aquesta primera fase de la campanya de vacunació a Catalunya, a més del personal de salut, també s'ha prioritzat als professionals i residents de centres geriàtrics i també a les persones amb alt grau de discapacitat.

La vacuna contra la Covid-19 és l'eina principal per fer front a la pandèmia. Ha estat desenvolupada de manera coordinada, amb més de 250 grups d'investigació i centres de recerca d'arreu del món. El procés d'investigació ha estat observat amb rigorositat per l'Organització Mundial de la Salut (OMS) i té l'aprovació de l'Agència Europea del Medicament (EMA), la qual té un paper molt important a l'hora de permetre'n el desenvolupament, la distribució i l'aplicació.