← Altres notícies RSS

12/05/2020

Dia Internacional de la Infermera 2020

Avui és el Dia Internacional de la Infemera, un col·lectiu essencial i imprescindible. Tenen cura de qui més ho necessita amb empatia, comprensió i atenció.

Enguany, és un dia internacional de les infermeres com cap altre.

Aquest homenatge pren especial rellevància amb l'agraïment a les infermeres de tot el món, que garanteixen l'accés a la salut a tothom arreu del món. Ara més que mai, és urgent reconèixer el paper crucial que juguen les infermeres, impulsant el lideratge de la infermeria d'avui per assolir els reptes que ens prepara el demà.

Aquest esdeveniment se celebra cada 12 de maig a tot el món per commemorar el naixement de Florence Nightingale (Florència, 1820 - Londres, 1910), infermera britànica considerada la mare de la infermeria moderna, ja que en va crear el primer model conceptual i va ser capaç de demostrar la importància de les cures.

Per posar en valor la tasca d'aquest col·lectiu professional, que en els darrers mesos ha adquirit encara més importància davant la lluita contra la pandèmia de la covid-19, l'Organització Mundial de la Salut (OMS) ha designat el 2020 com a Any Internacional del Personal d'Infemeria i Comaratge. Aquesta acció vol destacar que les infermeres i infermeres esdevenen la columna vertebral de qualsevol sistema de salut i que per assolir la cobertura sanitària universal de cara a 2030, se'n necessiten 9 milions més.